ביטוח לאומי – קצבאות פטירה והתאלמנות

התאלמנות אינה פשוטה בשום גיל, בשום שלב בחיים וללא קשר אם היא הייתה צפויה או הגיעה בהפתעה. המשמעות היא שאדם כלשהו – גבר או אישה, עומד להישאר לבדו מבחינה זוגית או משפחתית ודברים רבים עומדים להשתנות בחייו בצורה משמעותית. איך ביטוח לאומי עוזר בנושא? כל הפרטים בכתבה.

הרבה מאד תהפוכות קורות כאשר בן או בת הזוג מתים ומי שנשאר בחיים צריך לאסוף את עצמו ולוודא שיש לו איך לקיים את עצמו. למזלו גם ביטוח לאומי נכנס לתמונה ומסייע לשארים – אלמנים, אלמנות והילדים הצעירים של מי שנפטר על מנת שהם יוכלו להמשיך ולהתקיים מבחינה כלכלית ללא הפרנסה של אותו בן משפחה שנפטר. לפעמים יהיה מדובר בראש המשפחה שהיה גם המפרנס העיקרי ולכן יש חשיבות לכך שהמשפחה תקבל סיוע כספי, בעיקר אם יש בתמונה ילדים צעירים שצריך לתמוך בהם ולוודא שהמשפחה לא מדרדרת אל מתחת לקו העוני.

וגם: ביטוח לאומי מא’ ועד ת’ >>>

איך מסייעת המדינה לאלמנות ושארים?

כאמור, זה בדיוק התפקיד של המוסד לביטוח לאומי ועבור מקרים כאלה ודומים להם הוא הוקם. המטרה שלו היא לוודא שכל אזרח במדינה מתקיים בצורה בסיסית ומכובדת. כאשר נפטר אדם מסוים יסייע המוסד לביטוח לאומי לשאריו, כלומר לבני המשפחה מקרבה ראשונה של הנפטר מבחינה כלכלית והם יקבלו כספים שיעזרו להם להתקיים. 

במוסד לביטוח לאומי יש מערך שלם שעוסק בתחום של התאלמנות ופטירה וכך למשל יש תשלומים שיקבלו בני המשפחה אפילו בסמיכות למועד הפטירה – דמי קבורה למשל, שהם כל ההוצאות הנדרשות לשם הבאתו של הנפטר לקבורה בישראל. חשוב לציין שלשם היותם של אזרחים זכאים להטבות אלה עליהם לשלם את דמי הביטוח הלאומי לאורך השנים, אם דרך תלוש המשכורת שלהם ואם דרך תשלום באופן עצמאי אם היו בעלי עסקים. דרך אתר ביטוח לאומי אפשר לוודא ולהבין את כל הפרטים והזכאויות וכך להיערך מבחינה כספית ליום שאחרי, כלומר למציאות החדשה ללא אותו אדם שנפטר.

איך פועלים מול ביטוח לאומי אחרי פטירה של אדם מקרבה ראשונה?

חשוב להבין שהתקופה הראשונית לאחר פטירתו של אדם קרוב היא תקופה לא פשוטה וכמובן שאף אחד לא מצליח להתפנות לענייני דיומא, בוודאי לא עניינים שקשורים בכספים. 

את סידורי הקבורה מבצעים כי הרי חייבים לעשות את זה וממילא יש מי שמבצע את כל מה שדרוש מאחורי הקלעים כך שהמשפחה האבלה מבצעת בשלב זה רק את מה שבאמת הכרחי. יחד עם זאת, לאחר השבעה למשל, חשוב מאד לעשות מאמץ ולהתעסק במעט הבירוקרטיה. דרך אתר ביטוח לאומי אזור אישי אפשר לוודא שמתעדכן הסטטוס של ההתאלמנות ואפשר בסיוע של איש מקצוע על פי הצורך להגיש תביעת תשלום לקצבת שארים. מדובר בקצבה קבוע שהאלמן או האלמנה יקבלו לשארית חייהם וכך גם הילדים של הנפטר עד הגיעם לגיל בוגר. 

כך יכולה המשפחה להמשיך ולהתקיים בלי לדאוג לפרנסה שנעלמה עם פטירתו של אותו אדם. כאשר מדובר בפטירה של אנשים מקרבה ראשונה מכיר המוסד לביטוח לאומי במקרים נוספים כמו ילד שנשאר יתום לאחר שמי מבני המשפחה שלו נפטר מפעולה של אלימות במשפחה.

מה עוד כדאי לדעת על התמיכה והסיוע של הביטוח הלאומי לאחר פטירה?

בניגוד לנושאים אחרים שבהם מתרחש שינוי במצב האישי או המשפחתי של אדם זה או אחר, חשוב לדעת שבמקרה של פטירה והתאלמנות לא צריך לבצע זימון תור ביטוח לאומי, שכן הפרטים מעודכנים אוטומטית במערכות המדינה והמענקים הראשוניים משולמים באופן מיידי ללא צורך להגיש תביעה או בקשה מיוחדת. פקידי המוסד ערים לקושי שיש בסיטואציה הזאת ובוודאי שלא יהיו מעוניינים להקשות עוד יותר.

  • צריכים לקבוע תור לביטוח לאומי? 

כאן תמצאו את רשימת הלשכות המלאה >>>

וכאן, מדריך איך לעשות את זה בקלות >>>

מכאן שאין הכרח לחפש לשכות או סניפים של המוסד לביטוח לאומי ואפשר לסמוך על מערכות המדינה שתהיינה מעודכנות ובעזרתן אותם אזרחים יוכלו להתחיל ליהנות מהכספים שישולמו להם וייתנו להם אוויר לנשימה בתקופה שממילא היא מאד מאתגרת ומורכבת. המדינה ערה לקושי הגדול, בעיקר אם יש בתמונה ילדים צעירים שצריך לתמוך בהם ולוודא שהחיים השגרתיים שלהם נשארים זהים ולא יתרחש שינוי משמעותי לרעה בחיי היומיום שלהם. זו בדיוק המהות והמטרה של המוסד לביטוח לאומי וחשוב מאד לדעת לפנות אליו לשאלות או בירורים גם בתקופה קשה ומאתגרת אחרי מותו של אדם מקרה ראשונה.

הגשת קצבאות לביטוח לאומי אפשרית דרך ביטוח לאומי אזור אישי

מדריך מפורט איך להשתמש באיזור האישי תוכלו למצוא באתר החדש: מרכז הידע.

מנוי
הודע ל
guest

0 תגובות
ישנים
חדשים פופולרים
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
Forgot your password?

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.

דילוג לתוכן