טיפים לבחירת יועץ קרקע

כשמדובר בבניית בית, רבים בישראל בוחרים לעשות זאת בעצמם. רבים מאותם ישראלים מתחרטים מאוחר מדי על כך שלא התייעצו עם אנשי מקצוע בכל אחד מהשלבים בדרך לבניית בית. בניית בית בישראל עולה הרבה מאד כסף, ובעצם היא ההוצאה הגדולה ביותר שמשפחה ממוצעת עתידה להוציא כל ימי חייה. בדיוק מסיבה כדאי לעשות זאת עם מקסימום ידע ומקצועיות, שאולי בטווח הקצר יכלו כסף, אך בטווח הארוך בלי ספק שזה עתיד לחסוך לנו הרבה מאד כסף ולא מעט כאב ראש. אחד התחומים שבהם כדאי מאד לקבל ייעוץ מקצועי הוא פניה ליועץ קרקע. מה התפקיד של יועץ קרקע? מהו יועץ קרקעות מצוין, ואיך אפשר למצוא אחד כזה? על כך ועוד במאמר שלפניכם:

5 טיפים לבחירת יועץ קרקעות מעולה

כאשר קבלנים מחפשים מומחה בכל תחום נתון, הם מחפשים תכונות מסוימות שיבטיחו פרויקט מוצלח. כך גם לגבי מציאת יועץ קרקעות מצוין. להלן 5 טיפים שיעזרו לך למצוא את היועץ הטוב ביותר עבור הצרכים שלך:

1. חפש מישהו עם ניסיון.

שים דגש על ניסיון ספציפי בסוג הפרויקט שלכם, כך תוכלו להיות בטוחים שהיועץ מבין את האתגרים הספציפיים הכרוכים בפרויקט שלכם.

2. שקול את תחום ההתמחות של היועץ.

אם אתם מחפשים מישהו שיעזור לכם בפרויקט בניה, חשוב למצוא יועץ שמתמחה בדיני בניה, אם מה שחשוב לכם הוא רק לקבל את האישורים הנדרשים במהירות המרובה, יש לבחור יועץ קרקע שיש לו ניסיון ובנה קשרים עם מקבלי ההחלטות בנושא. לעומת זאת, אם אתה צריך עזרה בנושאי איכות הסביבה בעקבות שהפרויקט שלך נמצא במקום שיש בו אוצרות או רגישות סביבתית מסיבה כלשהיא, תרצה למצוא יועץ שיש לו ניסיון בכך דווקא. שים לב לאתגרים העומדים בפתח פרויקט הבניה שלך ובחר את יועץ הקרקע המדויק עבורך על פי צרכיך הרלוונטיים.

3. עמידה בזמנים –

אחד הדברים החשובים בכל פרויקט הוא עמידה בזמנים, כיון שהרבה בעלי מלאכה קשורים ותלויים זה בזה. לכן יש לשים לב ולבחור יועץ קרקע כזה שיכול להבטיח וגם לתת לכם את דו”ח הקרקע בזמן, מוכן, ויהיה מוכן לסייע ברגעים שלפני העלייה לקרקע והחפירות וכלונסאות.

4. בדוק את הרקורד של היועץ.

לפני שכירת יועץ קרקעות, הקפד לבקש הפניות מלקוחות עבר. זה ייתן לך מושג על איכות העבודה שאתה יכול לצפות. כמה דברים צריכים לבדוק לגבי הרקורד של היועץ: האם הוא מצליח להכין דו”ח קרקע איכותי שמתקבל ברשויות במהירות? האם יש לו את האפשרות לעבוד בתיאום מלא עם הקבלן והאריכטקט? האם יש לו את הידע ואת הדרייב לגרום לכך שהעלות של הפרויקט שלכם לא תהיה יקרה מדי? כלומר האם הוא יכול לקחת אחריות, ולהגיד מתי אין צורך בקולנסאות או תשתיתיות יקרות וגדולת מדי, כי המצב של הקרקע הוא איכותי מספיק?

5. בחרו יועץ שענה לצרכים שלכם.

יועצי הקרקע הטובים ביותר הם אלה שמוכנים לעבוד בשיתוף פעולה הדוק עם לקוחותיהם כדי להבטיח את מענה לצרכיהם. הקפידו לבחור יועץ שפתוח לתקשורת ומוכן להציע ייעוץ וסיוע בעת הצורך. שימו לב גם ליכולת שלו לעבוד ביחד עם הקבלן והארכיטקט בתיאום ושיתוף פעולה.

מנוי
הודע ל
guest

0 תגובות
ישנים
חדשים פופולרים
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
Forgot your password?

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.

דילוג לתוכן