אל תזיזו את הגבינה שלי – הגבינות שכדאי לכם לאכול

תתפלאו לגלות כמה סוגי גבינות קיימים בעולם שחיוניים לנו בחיי היומיום, שעוזרים לנו בשמירה על הבריאות והשלמת מכסת הויטמינים הדרושה לנו.

הכתבה הבאה הולכת לשבור לכם כמה וכמה מיתוסים בנוגע לגבינות – ואל תאשימו אותנו אם תמצאו את עצמכם מנשנשים גבינה במהלך הקריאה של הפסקה האחרונה…

גבינות קשות

*בשנים האחרונות נערכו מספר מחקרים שבדקו את הקשר בין צריכת גבינות קשות לבין מחלות לב, אחד הנתונים המפתיעים שעלו מתוצאות המחקרים היו – כי אנשים שצרכו כ-40 גרם של גבינה קשה ביום, היו בעלי סיכון נמוך יותר ב-14% ללקות בליבם!
חשוב לציין שהמחקר בדק כ-200 אלף נבדקים לאורך 10 שנים (!)

*באותם מחקרים נמצא כי אותם אנשים שצרכו את הגבינה הקשה (40 גרם ביום) הפחיתו את הסיכוי שלהם לחלות בשבץ בכ-10%!

*אותן גבינות קשות מכילות בתוכן כמות מינרלים גבוהה, ביניהם: סידן, אשלגן, מגנזיום וויטמינים נוספים.

*כמות הכולסטרול בגבינות קשות נחשבת לנמוכה ביחס לגבינות האחרות

*גבינות כחולות מכילות עובש בתוכן, אותו עובש מכיל חיידקים המקנים לגבינה תכונות נוגדות דלקות ומונעים זיהומים בגוף

*גבינות כמו: צ’דר, פרמזן וגאודה מכילות בתוכן כמות גדולה של חלבון

*גבינות אלו מכילות ויטמינים רבים, כמו למשל: ויטמין D וויטמין A המסייעים לראייה ולמערכת החיסונית

גבינות חצי קשות

*עשירות בחלבון

*עשירות בפרוביוטיקה (חיידקים ידידותיים) ויעילות מאוד למערכת החיסונית

* יעילות למניעת זיהומים

*דלות בנתרן

*מחקרים הראו שחיידקי הפרוביוטיקה משפרים את בריאות המעיים ועוזרים במלחמה בחיידקים בגוף

*גבינת הצד’ר הנחשבת לגבינה קשה למחצה מכילה בתוכה כמות גדולה של ויטמינים, ביניהם: ויטמין K וויטמין K2 המסייעים בתהליכים של התקרשות הדם

קרדיט תמונה FREEPIK

גבינות רכות

*בחלק מגבינות אלו מצוי חלבון מי הגבינה (Whey), מדובר בחלבון איכותי במיוחד המכיל את כל חומצות האמינו החיוניות לגוף שלנו (את אותן חומצות אמינו אנו לא יכולים לייצר בעצמנו ולכן צריכים לקבל ממקור חיצוני)

*אותן חומצות אמינו חיוניות לנו בבניית רקמת שריר איכותית ובשמירה עליה

*חלבון ה-Whey מכיל בתוכו ריכוז גבוה של לאוציון, שתפקידו לסייע לבניית רקמת השריר

*הגבינה הרכה “ריקוטה” נחשבת לעשירה מאוד בסידן ומכילה בתוכה כמות נכבדת מחלבון ה-Whey

חשוב: שימו לב לכמויות

עכשיו כשאנו יודעים עד כמה הגבינות שאנו אוכלים מכילות בתוכן מגוון ויטמינים עשיר, חיידקי פרוביוטיקה הידידותיים לנו ולמערכת החיסונית שלנו – וכמובן חלבון וסידן החיוניים לנו בבניית השריר ושמירה על צפיפות העצם.

אבל – כמו כל דבר בחיים, כאשר נחרוג מהכמות הנחוצה לנו יתחילו להופיע תופעות לוואי שאנו לא מעוניינים בהן, ובמקרה קיצון אנו עתידים להזיק לבריאות שלנו.
לכן חשוב לצרוך כמעט מדודה של הגבינות שציינו, 40 גרם ביום זוהי כמות מצוינת ומומלצת שתוכל גם לסייע לנו בגיוון התפריט שלנו, גם להוסיף הרבה מאוד טעם (וריח בקמרים מסוימים) ולהעשיר את היום והחיך שלנו.

עשינו לכם חשק עז לגבינה? אנחנו לא מאשימים אתכם…
תוכלו למצוא מבחר גבינות עשיר לרכישה אונליין באתר המעדנייה “חוות נעמי”, מדובר במעדנייה איכותית במיוחד הידועה במגוון הגבינות הרחב שלה – וכמובן ניתן גם להגיע פיזית ולנסות בעצמכם. בתיאבון!

מנוי
הודע ל
guest

0 תגובות
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
Forgot your password?

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.

דילוג לתוכן