אז החלטתם לנסוע לארץ האפשריות הבלתי מוגבלות, כך או כך בין אם אתם אנשי עסקים עסוקים המחוברים 24/7 לתיבת המייל, מועמדים לדוקטורט המחפשים להרחיב את האופקים האקדמיים שלהם, משפחה ישראלית ממוצעת המעוניינת בטיול ליוסמיטי, או אזרחים אמריקאים המעוניינים להוציא דרכון לילדכם שנולדו בארץ אתם תאלצו לעבור דרך שגרירות ארצות הברית ולקבוע פגישה. בשונה מתור לספר או אפילו למוסדות ממשלתיים ישראלים (שלא ידועים בתודעת שירות גבוהה במיוחד) קביעת פגישה בשגרירות ארצות הברית היא מלאכה מעט מורכבת, הדורשת הקפדה על הפרטים הקטנים ותיאום זמן רב מראש. אם זאת , לאמיצים בינכם שמוכנים לצלוח את החוויה הזו באופן עצמאי, להלן מספר תשובות לכמה שאלות שעשויות להעלות לכם בדרך.
איך קובעים תור בשגרירות ארצות הברית ?
קודם כל פני שאנחנו בכלל קובעים תור לשגרירות, חשוב להבין כי התהליך אינו זהה בכל מקרה ומקרה. לדוגמא אזרח ארצות אשר מעוניין לחדש את הדרכון או להוציא דרכון לבני משפחתו יכול לתאם פגישה דרך שירות ספציפי באתר, לעומת זאת אזרח ישראלי המעוניין להוציא וויזה לצורך טיול בניו יורק צריך לתאם את הפגישה לאחר שהוא מילא את טופס הDS-160 ורק לאחר שהוא קיבל אישור במייל הוא יכול לעבור לאתר ייעודי אחר בו הוא מתאם את הפגישה בפועל. בהקשרים נוספים שווה להיוועץ עם השגרירות האמריקאית במענה הטלפוני שלהם או לחילופין, אם בירוקרטיה עושה לכם אלרגיה אתם תמיד יכולים לשכור שירותים של חברות חיצוניות שיסייעו לכם בקביעת תור בשגרירות ארה”ב דוגמת visa usa (https://www.visa-usa.co.il/)
מה אני עושה אם אני צריך פגישה מוקדמת יותר ואין תורים זמינים ?
ככל, נוכח המחסור הכללי בתורים ההמלצה הראשונה והכי חשובה למעשה היא לקבוע את התור כמה שיותר זמן מראש. אם במידה ואתם צריכים תור מזורז להוצאת וויזה אתם יכולים להגיש בקשה מסודרת בנושא. דבר ראשון עליכם לקבוע תור רגיל במערכת לפי המועד הקרוב באותו הזמן. לאחר מכן יש להיכנס לחשבון שלכם באתר ללחוץ על כפתור ההמשך ולבחור מ “הקדמת ראיון” ולמלא את הפרטים הנדרשים. חשוב לזכור כי מאשרים הקדמת פגישה רק בנסיבות חריגות דוגמת מקרה מוות של קרוב משפחה מדרגה ראשונה, טיפול רפואי דחוף , תחילת לימודים בחו”ל לפני המועד, נסיעת עסקים דחופה או ביקור לא מתוכנן בעל משמעות תרבותית, פוליטית תקשורתית או אחרת.
האם אני יכול לתאם ביקור לכל המשפחה ?
כלל בין אם מדובר בפגישה להוצאת וויזה או בפגישה לצרכים אחרים הכלל נשאר זהה, יש לקבוע פגישה אחת עבור כל מקרה לגופו. אם זאת יש מקרים יוצאי דופן קבוצות מאורגנות גדולות יכולות למנות מישהו שירכז את התהליך וכשמדובר בילדים (מתחת לגיל 14) או בקשישים (מעל גיל 80) ניתן לקבל פטור מפגישה בשגרירות. עבור קטינים מעל גיל 14 ומתחת לגיל 18 מתאפשר להורים או אפוטרופוס חוקי ללוות אותם בפגישה.
דברים חשובים לקראת הפגישה
כלל לקראת הפגישה בשגרירות או בשלוחה שלה בתל אביב חשוב לזכור להביא את כל המסמכים הנדרשים בהתאם להוראות שניתנו לכם בעת מילוי בטפסים. במקרה הנפוץ של הוצאת וויזה לא לצרכי הגירה אתם חייבים ביום הראיון להביא עמכם את טופס אישור הכניסה שקיבלתם במייל ,טופס DS-160 אותו מילאתם , תמונת פספורט בסגנון אמריקאי , דרכון ישראלי אשר בתוקף לחצי שנה הקרובה וטפסים נוספים המעידים שמרכז חייכם ממוקם בישראל (יתרות עובר ושב , תלוש משכורת , אישור לימודים לסטודנטים וכו). כמו כן חשוב להגיע לפחות חצי שעה מראש על מנת שתוכלו לעבור כנדרש את הבדיקה הביטחונית בכניסה. במידה ולא תגיעו חצי שעה מוקדם יותר למועד הפגישה, הפגישה עצמה תבוטל.
קרדיט תמונה FREEPIK