דילוג לתוכן

במידה ותהיתם מיהו האדם אשר ממציא את מגוון מוצרי המזון החדשים, או שלחילופין תמיד רציתם לדעת מי האדם אשר קובע באיזה מכונות אפשר ובאיזה מכונות אסור להשתמש לצורך ייצור מוצרי מזון? לשתי השאלות תשובה אחת – והיא טכנולוג מזון. טכנולוג מזון הוא למעשה אדם אשר תחום עיסוקו עוסק סביב התנהלות נכונה בתחום המזון, החל משלב בו מדובר למעשה רק בחומרי הגלם, דרך שלבי הייצור השונים עד לשלבים האחרונים הכוללים קבלת מוצר ארוז ומוכן למכירה. על כן, טכנולוג המזון מפקח בין היתר גם על בתי העסק השונים אשר עוסקים בכל הנוגע בהכנה או שיווק של מוצרי מזון שונים ומוודא כי הלקוחות מקבלים את מוצרי המזון האיכותיים ביותר.
איך הופכים לטכנולוג מזון?
על מנת לקבל תעודת הסמכה של טכנולוג מזון עליכם לעבור התמחות אקדמאית בנושא טכנולוגיית המזון ולסיים תואר שני או לחילופין ראשון במדעי המזון. טכנולוג מזון מוכרח להבין את כלל התהליכים השונים הקיימים במזון: פיזיקליים, ביולוגיים וכימיים וכמו כן גם לרכוש מידע מעמיק ומקיף בכל הנוגע למזון – החל משלב פיתוח והייצור עד לפיקוח ובקרת האיכות.
תחומי העיסוק של טכנולוג מזון
טכנולוג מזון מתמחה למעשה במגוון תחומים הקשורים באופן ישיר למזון וכן ברמת סמכותו לחקור מגוון שיטות המתקשרות לשיפור איכות המזון, לנתח את תהליך הייצור ולבנות אותו מחדש, לתכנן קווי ייצור ומפעלים וכמובן להעניק מקור מידע ויעוץ בכל הנוגע לנושאי תברואה ובריאות המזון. יש לציין כי לטכנולוג המזון תחומי עיסוק רבים ומגוונים שכן, מדובר באדם אשר עשוי לעסוק בכל תפקיד הקשור במידה מסוימת למזון
• פיתוח מוצרי מזון חדשים – אחד התפקידים הבולטים יותר של טכנולוג המזון הוא איך לא – פיתוח מוצרי מזון חדשים. פיתוח אשר מתחיל ברעיון עד למצב בו הוא מגיע לשלבי ייצור ושיווק של המוצר הסופי. השלבים בעת התהליך בהם מתעסק טכנולוג המזון כוליים בחירה נכונה של חומרי גלם מתאימים, יצירת מראה אטרקטיבי ומזמין ותכנון של תהליך ייצור מקצועי אשר יאפשר למוצר המזון לשמור על ערך תזונתי גבוהה.
• פיקוח על בתי עסקים בתחום המזון – יש לציין כי כלל בתי העסק המגיעים מתחומי המזון חייבים להיות מפוקחים על ידי טכנולוג מזון מוסמך. שכן אין כל הבדל בין אם מדובר במרכולים או מחבלות או שבכלל בתי קפה וכמובן שכלל מפעלי המזון השונים – על כל אחד ואחד מהם לעבור בקרת איכות אחת לתקופה מטעמו של טכנולוג המזון, שכן הבדיקות הללו כוללות בדיקות מיקרוביאליות שמטרתן לאתר חיידקים מזהמים כאלו ואחרים במוצרי המזון. כמו כן גם תנאי האחסון והתברואה נבדקים גם כן בעת תהליך הבקרה.

קרדיט תמונה FREEPIK

מנוי
הודע ל
guest


0 תגובות
ישנים
חדשים פופולרים
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
Forgot your password?

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.