בריכת שחייה, כולל הגרסה הביתית הצנועה יחסית שלה, היא מקום כיפי במיוחד, ובפרט בחודשי הקיץ הלוהטים. בריכות שחייה, כולל אלה הביתיות, עלולות להיות גם מקום מסוכן מאוד. איך אפשר ליהנות מאוד בלי שהבילוי יסתיים בטרגדיה? על-ידי הקפדה על כל הכללים הבאים.
קרדיט: FREEPIK
כיסוי הבריכה
כיסויים בטיחותיים לבריכות ביתיות נפרסים על גבי המים ומונעים כניסה לא מבוקרת של ילדים. בנוסף מסייע הכיסוי לשמור על ניקיון המים ולא לאפשר לחרקים או בעלי כנף לנצל את הבריכה. חשוב לבחור כיסוי איכותי שיכול לשאת עליו משקל נכבד, כך שגם אם ילד עולה עליו הכיסוי לא קורס אל המים ביחד עם הילד. כיסויים שעומדים בתקן האמריקאי יספקו את רמת הביטחון הרצויה ולא פחות חשוב, עמידות לטווח ארוך (ולכן גם יחס עלות תועלת משתלם). עוד כדאי לדעת שניתן לבחור בין מגוון צבעים כך שאפשר ליצור הרמוניה נעימה לעין בחצר גם כשהכיסוי נפתח, וכמו כן ישנה בחירה בין כיסויים ידניים לבין כיסויים עם מנגנון חשמלי שהופך את פריסת הכיסוי וקיפולו לפשוטות ומהירות.
קשר עין קבוע עם הילדים
הכלל הראשון שעליו חובה להקפיד הקפדה יתרה הוא קשר עין קבוע עם כל פעוט או ילד שנמצא במים. גם אם גובה המים הוא 20-30 ס”מ, גם כשיש הודעת ווטסאפ חשובה, גם אם אתם חייבים להיכנס לחצי דקה לתוך הבית – לא משאירים ילד במים בלי לראות בכל רגע ורגע שהוא לא טובע חלילה. טרגדיות קורעות לב רבות התרחשו עקב כמה שניות של חוסר תשומת לב – אל תעשו זאת לילדים שלכם ולא לעצמכם!
גידור
גורם נוסף לסכנת טביעה הוא פעוטות או ילדים שמתגנבים לבריכה בלי שההורים שלהם יהיו מודעים לכך. אפשר להבין את הזאטוטים – בריכה היא מקום כיפי במיוחד, בגיל צעיר הסקרנות מפותחת והזהירות עדיין לא ובעצם אין להם שום דרך להבין באמת שאסור להם להיות במים בלי שההורים יהיו לידם.
גדר גבוהה מספיק (לפחות 135 ס”מ) ובמקביל כזו שאי אפשר לזחול מתחתיה וגם לא לעבור דרך הסורגים שלה תמנע אסונות שמתחילים ברצון תמים להיכנס למים. מומלץ בחום להתקין גדר קבועה, ועוד דגש חשוב הוא שער עם נעילה אוטומטית כך שלא יקרו מקרים שבהם השער נשאר פתוח עקב חוסר תשומת לב כך שהגדר לא היוותה מחסום אמיתי בדרך לבריכה ולטביעה.
אזעקה
אמצעי נוסף למזעור רמת הסיכון של בריכה ביתית הוא אזעקה – כלומר התקנת מערכת שיודעת לזהות כניסת ילד למים (כמובן כשלא מבלים עם הילדים במים) ולהתריע על כך באמצעות צפצוף בווליום גבוה במיוחד. יש מספר סוגים של מערכות, כשבדרך כלל הזיהוי מבוסס על תנועת הגלים שמייצרת כניסת ילד. חשוב לזכור להפעיל את המערכת בכל פעם שמסיימים בילוי בבריכה, כך שברגע האמת היא תספק את ההתראה הנחוצה.
דגשים לבריכות מתנפחות
במקרים שבהם מוצבת בחצר בריכה מתנפחת ולא בנויה, חשוב להקפיד לא להישען על השוליים שלה וגם על הטבעות המתנפחות. הפעלת לחץ על חלקים אלה עלולה להוביל להצפה או לפציעה. בנוסף יש להימנע מישיבה על צידי הבריכה, טיפוס עליה או היצמדות אליה – כל הפעולות הנ”ל עלולות להסתיים בחבלה כואבת.
מניעת החלקה
עוד גורם סיכון אפשרי הוא החלקה מחוץ לבריכה. אם הבריכה מוקפת בדשא, הסיכון להחלקה נמוך מאוד, אבל אם בניתם דק עץ סביב הבריכה, חשוב להקפיד על תחזוקה שוטפת כך שהם לא יגרמו להחלקות. ריצוף באבן עלול להוביל להחלקות וכדי למנוע זאת מומלץ להתקין משטח ייעודי למטרה זו.
שמירה על איכות המים
כדי להבטיח רחצה בראש שקט באמת נדרשת תשומת לב גם לאיכות המים. ישנם מכשירים שונים שמנטרים את רמת החומציות של המים ואת רמת הכלור בהם, וניתן להיעזר בהם. הפעלת המשאבה מבטיחה סירקולציה שתורמת לשמירה על מים צלולים ונקיים. חשוב לוודא שהמשאבה מונחת על קרקע מפולסת ובכל מקרה לא להשאיר אותה בחצר כשהיא חשופה לשמש. שעות האור הן השעות האידיאליות ליצירת הסירקולציה אבל לא כשיש אנשים בתוך המים. הפעלה של שעתיים ביום תמנע הצטברות חיידקים ושאר מזהמים.
הקפדה על כל הכללים הנ”ל תהפוך את הבריכה למקום בטוח – ואת הקיץ שלכם לשמח במיוחד.