סקרי תזונה גדולים מעידים על כך שחלק ניכר מהאוכלוסייה אינו מקבל מהמזון את רמות הויטמינים והמינרלים הנדרשים מידי יום. תזונאים ורופאים ממליצים לאנשים הנמצאים בקבוצות מסוימות לקחת תוספת יומיומית של מולטי ויטמין
ככלל, העדיפו לקבל את הוויטמינים שגופכם זקוק להם ממזון ולא מכדורים ותוספים, וזאת מכיוון שהמזון מכיל מעבר לויטמינים ולמינרלים גם מרכיבים נוספים כמו סיבים תזונתיים שפועלים טוב יותר זה עם זה. יחד עם זאת ישנם מצבים רפואיים או תקופות בחיים בהם הגוף שלנו דורש יותר ויטמינים ומינרלים מן הרגיל לאוכלוסיות אלה קיים צורך בתוספת מולטי ויטמין. מי הן אותן אוכלוסיות? ומתי כדאי לתסף במולטי ויטמין? על כך במאמר הבא:
נשים בהריון: מולטי ויטמין, כולל בתוכו ויטמינים ומינרלים החיוניים לתהליך ההריון, כמו ברזל, חומצה פולית וסידן, והתפריט הרגיל אינו מכיל כמות מספקת מהם. לנשים בהריון חשוב להקפיד על השלמה של רכיבי תזונה חיוניים במידת הצורך כגון חומצה פולית, ויטמינים מסוג B, סידן ברזל ועוד. התזונה במהלך ההריון משפיעה על בריאות האישה ובריאות העובר.
ספורטאים: עיסוק בפעילות גופנית מאומצת יום יומית, מלווה לא פעם בפציעות ספורט, בעומסים על עצמות השלד, בדלקות ובכאבים בזמן מאמץ ומנוחה. במקרים אלו שימוש במולטי ויטמין יכול לזרז את ההחלמה של הרקמות ולהגביר את תהליך השיקום.
אנשים מבוגרים: לפי מחקרים אנשים מעל גיל 50 עלולים לסבול מחסרים תזונתיים. אצל מבוגרים בגיל השלישי, חלה ירידה בתיאבון וכמות המזון, וכן ישנה ירידה בספיגת הרכיבים התזונתיים במעיים. במיוחד של ויטמין2B1 סידן ו-וויטמין D.
אנשים הסובלים ממחלות כרוניות או אקוטיות: כגון סרטן, סכרת מחלות מעי ובעיות ספיגה במערכת העיכול וכו’.
אנשים המשתמשים בתרופות באופן קבוע: לדוגמא תרופות סותרות חומצה בקיבה (כמו לוסק) פוגעות בספיגה של ויטמין B12, סטטינים להורדת כולסטרול גורמים להורדת רמת אנזים ה- 10Q.
לאחר ניתוח בריאטרי: מנותחים לאחר ניתוחים בריאטריים נמצאים בסיכון לפתח חסרים תזונתיים. בשל כמות המזון הקטנה שמתאפשר לאכול לאחר הניתוח וכן בשל קושי באכילת מזונות מסוימים. חוסר בויטמינים ומינרלים עלול לגרום לתופעות לוואי קשות. לכן נטילה קבועה של תוספי ויטמינים ומינרלים היא הכרחית במצב זה.
טבעונים וצמחונים: אנשים הנמנעים ממזונות מן החי קיים החשש לחסר של ויטמין B12 . חסרים תזונתיים אפשריים נוספים הם של ברזל, סידן כאשר נמנעים גם ממוצרי חלב.
בזמן הגבלה קלורית: בתזונה דלת קלוריות (מתחת ל-1200 קק”ל) ישנו קושי להגיע לכמות הויטמינים והמינרלים המומלצת.
בעלי הרגלי אכילה לקויים: אנשים שאוכלים ארוחות לא מסודרות, תפריט לא מגוון ולא מאוזן ומרבים באכילת מזון מעובד ומשומר. אנשים הנמנעים מירקות ופירות, אלרגיים לחלב וכו’.
חובבי האלכוהול ומעשנים: אלכוהול גורם לאובדן של ויטמין B ואובדן של אבץ לכן חשוב לדאוג להשלמתו. אדם מעשן זקוק לתוספת ויטמין C בכל יום וזאת משום שהסיגריה מפרקת את הויטמין.