נגיף הקורונה יצר באופן חסר תקדים משבר כלכלי עמוק המשפיע על משפחות רבות בישראל ובעולם.
חלק מהמשפחות מצליחות להתמודד עם הקשיים התזרימיים אך משפחות רבות נאלצות להיעזר בהלוואות על מנת לצלוח את התקופה המאתגרת.
ריכזנו כאן פרטים על הלוואות שמציעים הבנקים וחברות האשראי ללקוחות פרטיים בתקופה זו. הנתונים מתבססים על המופיע באתרי החברות השונות.
ולפני שלוקחים הלוואה – חשוב לוודא שאתם יודעים מהיכן יגיע הכסף להחזר ההלוואה, ובמידה שלא – מומלץ להיעזר בייעוץ כלכלי למשפחה. ניתן לקבל ייעוץ כלכלי מיועצים פרטיים או ממתנדבי עמותת פעמונים.
הלוואות בנקאיות
הבנקים מרכזים גם היום את עיקר ההלוואות ללקוחות פרטיים, על אף שהם החמירו במידה מסוימת את תנאי החיתום להלוואות.
בדרך כלל הסיכוי הטוב ביותר לקבלת הלוואה הוא מהבנק שבו מנוהל חשבון הבנק של הלקוח, אך מומלץ לבצע השוואת מחירים בין מספר בנקים, ולנצל את העובדה שחלק מהבנקים מציעים הלוואות ללקוחות כל הבנקים.
הלוואות מחברות כרטיסי האשראי
חברות כרטיסי האשראי הגדולות, ישראכרט, ויזה ו-MAX מציעות הלוואות לכל מטרה עד לגובה של כ-100 אלף ש”ח ובתקופת החזר של עד 60 תשלומים.
הלוואות חברתיות
הלוואות חברתיות הפכו בשנים האחרונות לטרנד עולמי, ומאפשרות ללווים לקחת הלוואות ממלווים פרטיים, בסכומים של אלפי ועשרות אלפי שקלים.
בישראל פועלות מספר פלטפורמות להלוואות חברתיות ובראשן בלנדר, טריא ו-BTB.
הלוואות מחברות מימון
ערוץ נוסף לקבלת הלוואות ניתן לקבל הלוואות דרך חברות פרטיות כמו חברת מימון ישיר אשר מעניקות הלוואות עד לגובה של כ-100 אלף שקלים, בהתאם לשיקול דעת החברה.
הלוואות מקופות גמל וקרנות השתלמות
אפשרות פחות מוכרת לקבלת הלוואות בתנאים אטרקטיביים היא הלוואה מקרנות השתלמות, קרנות פנסיה וקופות גמל.
את ההלוואה נותנים בתי ההשקעות שבהם מנוהלות הקרנות והקופות של הלקוח, כאשר סכום ההלוואה המירבי נקבע לפי סכום החיסכון הקיים, וכספי החיסכון משמשים כביטחונות להלוואה.
ניתן לבקש את ההלוואה באמצעות סוכן הביטוח או ישירות ממוקד שירות הלקוחות של בית ההשקעות.
סיכום
לקוחות פרטיים נהנים כיום ממגוון די רחב של אפשרויות לקבלת הלוואה. עם זאת, חשוב בכל פעם שלוקחים הלוואה לוודא שאתם יודעים מאין יגיע הכסף להחזר ההלוואה, לבדוק את האותיות הקטנות של תנאי ההלוואה ולעשות סקר שוק לפני שבוחרים ממי לקחת את ההלוואה.