ניתוח גניקומסטיה הוא ניתוח להקטנת החזה של גברים. למעשה מדובר בהליך כירורגי שמטרתו לתקן את שדיו של הגבר, כך שיהיו בגודל סביר ואסתטי. במאמר זה נסביר את כלל השלבים בהליך הלא פשוט הזה שגברים רבים בישראל ובעולם נאלצים לעבור, כך שתהיה לכם תמונה מלאה והבנה במה ניתוח שכזה כרוך. קריאה מהנה ומחכימה.
אז מהם השלבים של ניתוח גינקומסטיה?
ניתוח הגינקומסטיה כולל את הצעדים הבאים:
הרדמה
תרופות ניתנות לנוחיות המטופל בטרם התחלת הניתוח עצמו. הרופא ימליץ למטופל על האפשרות הטובה ביותר עבורו.
טכניקת שאיבת שומן
במקרים בהם גינקומסטיה היא בעיקר תוצאה של עודף רקמות שומן, ניתן להשתמש בטכניקות של שאיבת שומן בלבד. טכניקה זו דורשת הכנסת קנולה (cannula) – צינור חלול דק, דרך מספר חתכים קטנים. הצינור מוכנס בטכניקה של הזזתו קדימה ואחורה בתנועה מבוקרת כדי לשחרר את עודפי השומן, כאשר לאחר מכן מוציאים אותה מהגוף על ידי יניקת ואקום. ישנן טכניקות שאיבת שומן שונות בהן ניתן להשתמש; הטכניקה המתאימה ביותר במקרה של כל אחד תוגדר לפני ההליך הספציפי שלו.
טכניקת כריתה
טכניקות כריתה הן מומלצות כאשר יש להסיר רקמות שד בולטות או לתקן עודפי עור. כריתה נחוצה גם במקרים בהם צריך להפחית את האורולה או שיש צורך להציב מחדש את הפטמה על מנת להשיג קווי מתאר טבעיים יותר. דפוסי חתכים משתנים בהתאם לתנאים הספציפיים וההעדפה הכירורגית הנקבעת על ידי הרופא כמובן.
במקרים מסויימים יתכן שילוב 2 הטכניקות לעיל, קרי גם שאיבת שומן וגם כריתה.
למה עלי לצפות במהלך החלמת ניתוחי הגניקומסטיה?
במהלך תקופת ההחלמה של ניתוח הגינקומסטיה, יונחו חבישות או תחבושות על החתכים שלך. ניתן להשתמש בתחבושת אלסטית או בבגד תמיכה כדי למזער נפיחות ולתמוך במתאר החזה החדש שלך בזמן שהוא מחלים מהניתוח. יתכן וצינור קטן ודק יונח באופן זמני מתחת לעור כדי לנקז את עודפי הדם או הנוזלים שעשויים להצטבר.
למטופל תינתנה הוראות ספציפיות שיכולות לכלול כיצד לטפל באזור הניתוח ובחתכים. כמו כן ינתנו למטופל תרופות למריחה או לנטילה בפה בכדי לסייע בהליך הריפוי, להפחית את פוטנציאל הזיהום, או לנטרל מחששות ספציפיים לחפש באזור הניתוח ובכל הקשור לבריאותו הכללית של המטופל. כמובן שיש לבצע מעקב עם המנתח הפלסטי, על פי המלצותיו.
מומלץ להקפיד לשאול את המנתח/ת הפלסטי/ת שלכם שאלות ספציפיות לגבי מה ניתן לצפות בתקופת ההחלמה האישית שלכם.;
- היכן אתאשפז לאחר סיום הניתוח שלי?
- אילו תרופות ינתנו לאחר הניתוח?
- האם יהיו לי תחבושות לאחר הניתוח? מתי הם יוסרו?
- האם תפרים מוסרים? מתי?
- מתי אוכל להמשיך בפעילות גופנית רגילה?
- מתי אני חוזר לטיפול במעקב?
חשוב מאוד לעקוב אחר הוראות המנתח הפלסטי ולהשתתף בביקורי מעקב כמתוכנן.
בדרך כלל התוצאות הסופיות של ניתוח גניקומסטיה הן קבועות. עם זאת, אם גינקומסטיה נבעה משימוש בתרופות מרשם מסוימות, תרופות (כולל סטרואידים) או עלייה במשקל, עליכם להיות חופשיים לחלוטין מחומרים אלה ולהישאר במשקל יציב על מנת לשמור על תוצאות הניתוח. בכל מקרה, כל שינוי בתרופות המרשם יש לבצע עם רופא מומחה.
החלמה מניתוח גינקומסטיה בבית
במקרים חריגים דווח על ידי מטופלים לאחר ניתוח גניקומסטיה ששהו בביתם כי חוו קוצר נשימה, כאבי חזה או פעימות לב חריגות. במקרים שכאלה, תהא תדירותם אשר תהא פנו מייד לרופא. אם מתרחש אחד מהסיבוכים הנ”ל, יתכן שתזדקקו לאשפוז וטיפול נוסף.
חשוב מאוד שעל החתכים הכירורגיים לא יופעל כוח רב, נפיחות, שחיקה או תנועה בזמן הריפוי. הרופא שלכם ייתן לכם הוראות ספציפיות כיצד לטפל בעצמכם.
לאילו תוצאות עלי לצפות לאחר ניתוח גניקומסטיה?
תוצאות ניתוח גניקומסטיה נראות מיד. עם הזמן הנפיחות לאחר הניתוח תיפתר וקווי החתך יידהו. שביעות הרצון מהדימוי החדש שלך אמורה להמשיך לגדול ככל שתתאושש מהניתוח. התוצאות הסופיות של ניתוח הגניקומסטיה עשויות להימשך 3-6 חודשים. קווי החתך הם קבועים, אך ימשיכו לדעוך עם הזמן.
צלקות בניתוחי גינקומסטיה
כל טיפול כירורגי מחייב חתכים. בעוד שרוב קווי החתך מוסתרים בתוך קווי מתאר טבעיים, חלקם עשויים להיראות והם תוצאה הכרחית מניתוח להפחתת גודל השד של גברים. כל הצלקות בניתוחי הגינקומסטיה הן קבועות, אף כי צלקות מסוימות עלולות להיות מוסתרות בקווי המתאר הטבעיים של השד. פלג הגוף העליון המשופר שלך ככל הנראה ישפר את הדימוי העצמי ואת הביטחון העצמי.
יתכן ולא יושגו בניתוח הראשון כלל התוצאות מיטביות המבוקשות, ויהא צורך לבצע הליך כירורגי נוסף של טיפול בגינקומסטיה. ניתוח נוסף עשוי להיות נחוץ כאשר צריך לבצע הידוק או לתקן מיקום השדיים, או טיפול בסיבוכים שעלולים להופיע.
האמור במאמר הזה הינו לשם יידוע ותיאור ההליך הפלסטי המתואר בו בלבד. אין באמור במאמר בשום אופן לשמש כייעוץ מכל סוג שהוא, לא כל שכן ייעוץ רפואי. לשם קבלת חוות דעת מקצועית יש לפנות לרופא בעל התמחות בתחום המבוקש.