כל מי שמכיר אותי יודע היטב שיש לי יחס אמביוולנטי כלפי מתכונים. אני מאוד אוהבת להתנסות במטבח, אני אוהבת גם לטעות וללמוד ולנסות שוב ושוב עד שיוצא לי בדיוק מה שאני רוצה. ואולי זה קצת ילדותי, אבל לפעמים אני גם אוהבת להרגיש שאני יודעת קצת יותר טוב ושאם אחליף את הרכיב שמצוין במתכון במשהו בריא יותר או לטעמי יותר, זה באמת יצא יותר מוצלח או לפחות לא ייהרס לגמרי.
מתכונים מורכבים למתקדמים
מלבד העניין הזה, יש משהו במתכונים מורכבים ומסובכים שנמשכים על פני יום שלם ותתפלאו, אפילו על פני יומיים, שקצת מרתיעים מראש או שמאלצים להיות מאוד מחויבים לתהליך. אני די מעריצה אנשים שיש להם את הנכונות והאנרגיות לצלול ראש להכנת מתכונים שכאלה וזו ללא ספק יכולה להיות חוויה נפלאה ומתגמלת עם תוצאות נהדרות אבל אני באופן אישי, גם אם צוללת מדי פעם להכנת מתכון מסובך, חובבת במיוחד את מתכוני ה”בעשר דקות”.
כותרות אהובות עליי במיוחד של מתכונים הן: “ארוחת גורמה משלושה מרכיבים!”, “עוגת שכבות בחמש דקות!”, “פשטידה עשירה קלה וזריזה!”, “תבשיל מדהים בארבעה שלבים!”.
מעבר לזה שהכותרות האלה מפתות אותי ברמה הכי בסיסית של הסקרנות ואני באמת משתוקקת לדעת איך מישהו בכלל יכול להצליח להכין עוגת שכבות בשלוש דקות, הן מפתות אותי כי אני אוהבת לייעל את הזמן שלי ולבדוק אם אני באמת יכולה להכין אוכל טוב במינימום זמן ומאמץ. גם אם אני צריכה “לרמות” ולשנות כמה דברים בדרך.
מתכונים בעשר דקות – קלי קלות
עם זאת, חשוב לי לציין שגם לי יש גבולות מסוימים. כשאני בוחרת מתכונים קלים *מדי*, אני הופכת קצת סקפטית וחשדנית ונוטה לבדוק לעומק את המרכיבים והתהליך. בואו רק נגיד שמתכונים במיקרוגל לא עוברים אצלי ואם הכותרת הבטיחה ארוחה עם שלושה מרכיבים בלבד, והמרכיבים הם קמח לבן חמאה וסוכר, אני אמתח שם את הקו האדום.
אם אראה שיש מקום להחליף מרכיב או שניים כדי שיהיו יותר בריאים ומזינים אני בהחלט לא אפסול על הסף, אבל כמובן שלא כל מתכון מאפשר זאת. לפיכך, לפני שבכלל מתחילים לנבור בערימות המתכונים האין סופית שיש לגוגל ולספריית ספרי הבישול שלכם בבית להציע, חשוב לדעתי שתהיה אג’נדה אישית כלשהי.
איזושהי הכוונה, נטייה, תכנון ראשוני או העדפה. זה ללא ספק כיף לצלול אל תוך עולם גדוש במתכונים שונים ומשונים, לצאת מאזור הנוחות ולהתנסות בלא מוכר והפראי, אבל זה כבר יקרה בלי שתרצו ברגע שתתחילו לנבור. כדי לא ללכת לאיבוד באופן טוטאלי ולהתבלבל כליל, תחשבו מראש מה הם הקווים האדומים שלכם, מה אתם מעדיפים ואוהבים ומה בריא נעים לכם ולמשפחתכם לאכול.
בשורה התחתונה, מי שאוהב את המטבח ואוהב לבשל, כנראה כבר יודע לא רע מה התחום שלו ומהם הגבולות. מתי אפשר לחרוג קצת ולהתפנק ברכיבים שלא אוכלים בדרך כלל ומתי מקפידים על התזונה.
אילו מתכונים זריזים אפשר להכין בכמה דקות בלי לשלם “מחיר” ובאילו מתכונים שווה להשקיע. מי שמתחיל את דרכו בעולם הבישול, צריך לגבש את האג’נדה שלו מהיסוד ולהבין את היחס בין מה שמזין וטעים לכמות הזמן וההשקעה, אבל גם זה מסע מרתק ונפלא בפני עצמו.