דלג לתוכן המרכזי
מאמרים

תיאטרון ישן בן 100 שנים הוסב לחנות ספרים מרהיבה

ג
מאת גל מור עיתונאי רשת וטכנולוגיה
⏱️ 1 דק׳ קריאה
שיתוף הכתבה:

מי שמספיד את הספר המודפס יכול להציץ בתמונות הבאות ולפחות להעניק לפיסת התרבות הזו קצת קרדיט לפני שהיא הופכת להיסטוריה. בבריו נורטה, בואנוס אייריס, יש מקדש לספרים בשם אל אטנאו גרנד ספלנדיד.

היא נבנתה בתוך התיאטרון הישן של גרנן ספלנדיד, שנפתח במקור ב-1919. התיאטרון הוסב מאוחר יותר לבית קולנוע ולבסוף, בשנת 2000, הוא הוסב לחנות הספרים של El Ateneo Grand Splendid, בה מבקרים כמיליון בני אדם מדי שנה.

הבניין המרהיב עוצב על ידי הארכיטקטים פרו וטורס ארמנגול, ומאוחר יותר הוביל את שינוי ייעוד המבנה לחנות ספרים הארכיטקט פרננדו מנזונה, ששימר רבים מהרכיבים של התיאטרון, כולל הבמה, המרפסות, הפירוט הארכיטקטוני העשיר ואפילו הווילונות האדומים. בשנת 2008 זכתה אל אטאנאו גרנד ספלנדיד לתואר חנות הספרים השנייה היפה ביותר בכל העולם על ידי הגרדיאן. לחנות הספרים היפה בעולם הוכתרה Boekhandel Selexyz Dominicanen במאסטריכט, הולנד. זה חלל של כנסיה דומיניקנית מהמאה ה-13 שהוסב לחנות ספרים. גם התמונה של החנות הזו מופיעה כאן בהמשך. 

תמונה: Jorge Láscar

תמונה: Céline

תמונה: David

תמונה: Violinha

תמונה: Ryan Poole

תמונה: Nan Palmero

תמונה: Alamy

תמונה: Ryan Poole

תמונה: Stanley Wood

Boekhandel Selexyz Dominicanen. נבחרה על ידי הגרדיאן לחנות הספרים היפה בעולם

ג

גל מור

עיתונאי רשת וטכנולוגיה • חורים ברשת

גל מור הוא העורך הראשי והמייסד של "חורים ברשת", שהושק ב-2006 ובו מבקרים מיליון משתמשים בכל שנה. גל מתמחה באסטרטגיות תוכן אפקטיביות, תפעול וליווי מוצרים דיגיטליים וקהילות תוכן. הוא שותף מייסד וסמנכ"ל מוצרים ב-Guruz, פלטפורמה חברתית למומחי תוכן. לשעבר מנהל תוכן ראשי ב-ynet

כתבות נוספות שיעניינו אותך