דלג לתוכן המרכזי
מאמרים

חבורה התארגנה בפייסבוק כדי לעשות "צדק אזרחי" לפדופיל

ג
מאת גל מור עיתונאי רשת וטכנולוגיה
⏱️ 2 דק׳ קריאה
שיתוף הכתבה:

פדופיליה היא בין הפשעים הכי שנואים בציבור, אך הענישה לפדופילים לא תמיד הולמת את המיאוס הרווח כלפי התופעה. פדופילים לא תמיד מקבלים עונשי מאסר ממושכים וחלקם משתלבים מחדש בקהילה, מה שמעורר רתיעה בציבור. בהקשר זה המתח הוא לרוב בין התפישה של מערכת המשפט כי כאשר פושע מרצה את עונשו מותר לו להשתלב מחדש בקהילה לבין חשש מובן של אזרחים, הורים ברובם, מפני מגורים לצד פושעי מין שהורשעו בעבר. על כן, מדינות מסוימות מנהיגות מאגרי רישום של פושעי מין מורשעים על מנת שאזרחים יוכלו להימנע מקרבתם. 

חבורה מקומית של 15 אנשים בדבלין התארגנה בפייסבוק והחליטה לקחת את החוק לידיהם. כאשר הם שמעו שפדופיל ידוע לשימצה בשם דני וורד מגיע לעיר שלהם, הם לא בזבזו זמן. הם גילו שהאיש שוהה במלון B&B בדרום דבלין והחליטו לגרש אותו מהעיר. כשוורד יצא מהמלון, הצופה אל בית ספר, הם הבריחו אותו בצעקות. וורד נמלט וזינק מעל חומה וזמן קצר לאחר מכן קבוצה של גברים השיגו אותו ופוצצו אותו במכות. 

 וורד הוכנס למאגר פושעי המין לכל החיים בעקבות אונס מזעזע של ילד קטן. החבורה שהיכתה את וורד לא נעצרה. המשטרה מסרה כי וורד נעצר למען ביטחונו והוא יועבר למקום שלא נמסר. 

דרך: irishmirror

ג

גל מור

עיתונאי רשת וטכנולוגיה • חורים ברשת

גל מור הוא העורך הראשי והמייסד של "חורים ברשת", שהושק ב-2006 ובו מבקרים מיליון משתמשים בכל שנה. גל מתמחה באסטרטגיות תוכן אפקטיביות, תפעול וליווי מוצרים דיגיטליים וקהילות תוכן. הוא שותף מייסד וסמנכ"ל מוצרים ב-Guruz, פלטפורמה חברתית למומחי תוכן. לשעבר מנהל תוכן ראשי ב-ynet

כתבות נוספות שיעניינו אותך