דלג לתוכן המרכזי
מאמרים

זה כנראה מכון שטיפת המכוניות היחיד שמזכך את הנשמה

ג
מאת גל מור עיתונאי רשת וטכנולוגיה
⏱️ 2 דק׳ קריאה
שיתוף הכתבה:

בדקו מי המפלגה שראויה באמת לקול שלכם בבחירות 2015

אם תגיעו לעיר פארקלנד שבפלורידה ותבקשו לשטוף את המכונית שלכם, יש סיכוי שתתגלגלו למכון ניקוי מכוניות בשם Rising Tide. אם תיכנסו לשם, אולי תשימו לב שיש משהו קצת שונה בעובדים שלה. מתוך 43 עובדים, 35 נמצאים על הספקטרום האוטיסטי. "זה הנשק הסודי שלנו", אומר בחיוך אחד מבעלי המכון. 

לא, זו לא עבדות מודרנית או ניצול ציני של חוסים. להיפך. מדובר בעסק משפחתי, שמכיר את אחת הבעיות הגדולות ביותר שיש לקהילה האוטיסטית: ברגע שהם מגיעים לגיל 21 ויוצאים ממסגרת חינוכית, הסיכויים שלהם למצוא עבודה אפסיים. מעל ל-90% מהאוטיסטים הבוגרים בארצות הברית מובטלים.

כאשר ג'ון דרי, הבעלים והמנכ"ל של המכון, הבין שבנו האוטיסט עומד להיכנס לסטטיסטיקה הוא החליט להפוך עולמות כדי שזה לא יקרה, ופתח את העסק שלו כדי ליצור בית פתוח לעובדים אוטיסטים. 

"הם מגיעים אלינו בלי חוש מטרה ובלי הרבה יותר מדי תקווה לגבי העתיד שלהם", מספר אחד המנהלים: "אבל ברגע שהם מתחילים לעבוד איתנו ומקבלים את החיזוקים החיוביים שהם עושים עבודה טובה, שהלקוחות שלהם מרוצים, שהם מקבלים טיפים. זה ממש פותח אותם. הם מתחילים לחשוב על מה הם יכולים לעשות בחיים שלהם – בין אם זה להשאר איתנו ובין אם זה לעבור לעשות דבר אחר שיותר מתאים להם אישית". 

דרך LiveLeak. תודה לאסף מגידש

ג

גל מור

עיתונאי רשת וטכנולוגיה • חורים ברשת

גל מור הוא העורך הראשי והמייסד של "חורים ברשת", שהושק ב-2006 ובו מבקרים מיליון משתמשים בכל שנה. גל מתמחה באסטרטגיות תוכן אפקטיביות, תפעול וליווי מוצרים דיגיטליים וקהילות תוכן. הוא שותף מייסד וסמנכ"ל מוצרים ב-Guruz, פלטפורמה חברתית למומחי תוכן. לשעבר מנהל תוכן ראשי ב-ynet

כתבות נוספות שיעניינו אותך