דלג לתוכן המרכזי
מאמרים

הדינוזאור הגדול בעולם נמצא בארגנטינה

ג
מאת גל מור עיתונאי רשת וטכנולוגיה
⏱️ 2 דק׳ קריאה
שיתוף הכתבה:

כאשר מדובר בדינוזאורים – כולם יודעים שהגודל כן קובע, או זה לפחות מה שאפשר להסיק מההתרגשות הגדולה בעולם המדע בעקבות גילוי שאריות של גזע חדש של דינוזאורים, שככל הנראה היה הגזע הגדול ביותר בעולם, יותר גדול מהארגנטינוזאורוס, הדינוזאור הגדול בעולם עד כה.

את השאריות איתר חוואי מארגנטינה, שנתקל במהלך העבודה השגרתית שלו בעצמות המשונות, ומיהר לקרוא למדענים. אלה ביצעו במקום חפירות, והצליחו לחשוף 150 עצמות שככל הנראה היו שייכים לשבעה דינוזוארים מאותו עדר. על פי העצמות, ניתן להעריך כי אורכם של החבר'ה האלה היה כ-40 מטר וגובהם כ-20 מטר – כגובהו של בניין בן 7 קומות.

גם בגזרת המשקל נראה שהגזע החדש שוברים שיא – כל טיטנוזאור כזה שקל כ-77 טון (שווה ערך ל-14 פילים שעומדים זה על זה).

"על פי הגודל של העצמות האלה, שגדולות יותר מכל עצם של חיה ענקית, הדינוזאור החדש הזה הוא החיה הגדולה ביותר שאי פעם הלכה על פני כדור הארץ", אמרו החוקרים. בקטנה.

אולי יעניין אתכם עורכת מוסף דתי פוטרה בגלל איור "לא צנוע" של דינוזאור

עכשיו, הדבר היחיד שנותר לעשות הוא למצוא שם לסופר-מגה-דינוזאור הזה. החוקרים עדיין מתלבטים בעניין. הם רוצים למצוא שם שיזכיר הן את הגודל של המפלצת הזאת, הן את האיזור הגיאוגרפי בו היא נמצאה והן את השם של בעלי החווה החקלאית בה התגלו העצמות.

אנחנו עדיין חושבים ש"סופר-מגה-דינוזאור" זה שם מספיק.

דרך Gawker

תמונות: צילום מסך דרך יוטיוב

ג

גל מור

עיתונאי רשת וטכנולוגיה • חורים ברשת

גל מור הוא העורך הראשי והמייסד של "חורים ברשת", שהושק ב-2006 ובו מבקרים מיליון משתמשים בכל שנה. גל מתמחה באסטרטגיות תוכן אפקטיביות, תפעול וליווי מוצרים דיגיטליים וקהילות תוכן. הוא שותף מייסד וסמנכ"ל מוצרים ב-Guruz, פלטפורמה חברתית למומחי תוכן. לשעבר מנהל תוכן ראשי ב-ynet

כתבות נוספות שיעניינו אותך