כך מכינים בקבוקי מים אכילים שאפשר לקחת לכל מקום

כימיה הו כימיה, מה היינו עושים בלעדייך. בעזרת הסרטון המגניב שלמעלה תוכלו ללמוד כיצד להכין לעצמכם בקבוקי מים אכילים, עם מעטפת קשיחה (ואכילה גם היא!) שתשמור על המים שלכם בתוך הבועה המוצקת כך שתוכלו לקחת אותם לכל מקום גם ללא בקבוק מים מינרליים.

כל המרכיבים הדרושים ניתנים לרכישה בלי בעיות מיוחדות, אך כנראה שהם לא נמצאים בכל בית. טריקיים במיוחד לרכישה יהיו מלח האלגינט (sodium alginate) שמשמש כחומר מייצב ו-calcium lactate. חוץ משני המלחים האלה צריך קצת מים, כף עמוקה, מספר קערות ובלנדר-מוט.

זמן ההכנה הוא בערך 20 דקות, כולל זמן המתנה של 15 דקות להתייצבות מלח האליגנט במים. לאחר ההתייצבות צריך להכניס כדורים קטנים של המים+מלח אליגנט בתוך ״אמבטית calcium lactate״, לערבב במשך כשלוש דקות ואז להכניס לקערת מים נקיים כדי לעצור את התגובה הכימית.

הכדורים הקטנים שיווצרו מלאים במים הניתנים לשתייה. פשוט מכניסים לפה, בוקעים את המעטפת ושותים לרוויה.

דרך ifl science

מנוי
הודע ל
guest

0 תגובות
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
Forgot your password?

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.

דילוג לתוכן