דלג לתוכן המרכזי
מאמרים

צה״ל חזק: סדרת סרטונים ביזארית של הצבא

ג
מאת גל מור עיתונאי רשת וטכנולוגיה
⏱️ 2 דק׳ קריאה
שיתוף הכתבה:

אם אתם עוקבים אחרי חשבון הפייסבוק או הטוויטר של צה״ל אולי כבר יצא לכם לראות את סדרת הסרטונים החדשה של הצבא שלנו, שמנסה להבהיר בצורה היתולית עד כמה הצבא שלנו חזק.

עד כמה הוא חזק? ובכן – הוא יותר חזק מקפה חזק. או ממוזיקה חזקה. או מ… לא יודעים. משהו חזק אחר.

עד כה פורסמו שני סרטונים בסדרה הזאת, שזכו לתגובות מעורבות. מצד אחד מאות לייקים ושיתופים בפייסבוק. מצד שני תגובות של גולשים שחושבים שמדובר בבזבוז כספים וזמן, ובסרטונים מטופשים שלא ממש משרתים את התדמית של הצבא שלנו.

הנה חלק ממגוון התגובות לסרטון הקפה בפייסבוק:

מדובר צה״ל הסבירו לנו:

מדובר בסרטון שהפקנו עם יחידת ההסרטה של דובר צה"ל – לא מדובר בפרסומת או תשדיר תעמולה – זהו סרטון שמטרתו להדגיש את עוצמת צה"ל, באווירת החג, תוך שימוש בשפה המקובלת הרשתות החברתיות, בהן אנחנו פועלים בשגרה.

מה דעתכם על הסרטונים החדשים של צה״ל? האם לדעתכם זה ראוי שצה״ל ישחרר קצת את העניבה וינסה להפיק סרטונים ויראליים, או שמא עדיף (במבחן התוצאה או באופן כללי) לתת לצה״ל לנצח בשדה הקרב אבל לא בפייסבוק?

לנו, בכל מקרה, אין מושג. הצפייה בסרטונים האלה בעיקר השאירה אותנו פעורי פה וחסרי מילים. עדיין קשה לנו להחליט אם זה בגלל שהם מטופשים בצורה טובה או רעה. עד שנחליט היינו מעדיפים שהסרטונים האלה לא היו מגיעים לידיים של אויבנו. או שכן?

Noa Angel

 

Niko Watts

 

Assaf Appelboim

 

ג

גל מור

עיתונאי רשת וטכנולוגיה • חורים ברשת

גל מור הוא העורך הראשי והמייסד של "חורים ברשת", שהושק ב-2006 ובו מבקרים מיליון משתמשים בכל שנה. גל מתמחה באסטרטגיות תוכן אפקטיביות, תפעול וליווי מוצרים דיגיטליים וקהילות תוכן. הוא שותף מייסד וסמנכ"ל מוצרים ב-Guruz, פלטפורמה חברתית למומחי תוכן. לשעבר מנהל תוכן ראשי ב-ynet

כתבות נוספות שיעניינו אותך