דלג לתוכן המרכזי
מאמרים

צה"ל מציג: מפה אינטראקטיבית עם סיפורי חיילים מהעולם

ג
מאת גל מור עיתונאי רשת וטכנולוגיה
⏱️ 1 דק׳ קריאה
שיתוף הכתבה:

אומרים שצה"ל הוא כור ההיתוך של החברה הישראלית, אבל פה ושם אפשר למצוא בו גם ניחוחות בינלאומיים. יהודים לא מעטים מחליטים לעלות לישראל כדי לשרת בצבא שלנו – ובכך מרחיבים את שורותיו גם בחיילים שלא יודעים עברית ולא גדלו בישראל.

בבלוג של צה"ל פרסמו מפה אינטראקטיבית. שמציגה סיפורים אישיים של חיילי צה"ל מכל העולם. למעשה מדובר בשכבה שנוספה ל-Google Maps, עם "סיכות" שמייצגות סיפורים של חיילים.

הסיכות הכחולות כוללות סיפורים באנגלית, האדומות בצרפתית והצהובות בספרדית. אתם מוזמנים לקרוא בעצמכם:


View Global Stories: IDF Soldiers from Across the World in a larger map

קשה להתנער מה"סטריליות" של הסיפורים המוצגים שם. על פי צה"ל, אין לעולים החדשים קשיי שליטה או בעיות הסתגלות, אלא רק הגשמת חלומות של להפוך לחיילים קשוחים.

מצד שני, מדובר בכלי שיווקי בשביל צה"ל, ולא בפרוייקט תיעודי שאמור להיות אובייקטיבי. ככזה הוא עושה עבודתו נאמנה – ומציג לא מעט סיפורים מעניינים של אנשים שצריך להצדיע להם.

ג

גל מור

עיתונאי רשת וטכנולוגיה • חורים ברשת

גל מור הוא העורך הראשי והמייסד של "חורים ברשת", שהושק ב-2006 ובו מבקרים מיליון משתמשים בכל שנה. גל מתמחה באסטרטגיות תוכן אפקטיביות, תפעול וליווי מוצרים דיגיטליים וקהילות תוכן. הוא שותף מייסד וסמנכ"ל מוצרים ב-Guruz, פלטפורמה חברתית למומחי תוכן. לשעבר מנהל תוכן ראשי ב-ynet

כתבות נוספות שיעניינו אותך