משרד הבריאות מגיב לבאזז על שינוי המדיניות בנוגע לצריכת חלב

חלב – בריא או לא? בימים האחרונים, כך נראה, השאלה הזו עומדת בפני בחינה מחודשת במשרד הבריאות. דף הפייסבוק “חלב – עובדות או מיתוסיםפרסם דיווח קצר של הכתבת נועה אורון ב”תכנית חסכון” בערוץ 2, לפיו משרד הבריאות שוקל לשנות את המלצות הצריכה היומית של מוצרי חלב משלוש מנות כנהוג כיום לשתי מנות.

גם במשרד הבריאות מתחילים אולי להבין שחלב לא כל כך בריא כפי שחשבנו.מתוך “תכנית חיסכון” ששודרה הערב בערוץ 2: בעקבות עבוד…

Posted by ‎חלב – עובדות או מיתוסים‎ on Monday, April 20, 2015

הסיבה לשינוי, לפחות על פי “חלב -עובדות או מיתוסים” היא מחקר רחב היקף שנערך ב-2013 באוניברסיטת אריאל, שמצא שרוב האוכלוסייה בישראל רגישה ברמה זו או אחרת ללקטוז. על פי המחקר, בין 80% ל-97% מהאוכלוסייה רגישה למוצרי חלב (בהתאם לעדה והמגזר) – כמות עצומה, שאם היא באמת משקפת את המציאות היא בהחלט מעמידה את המלצת הצריכה היומית של משרד הבריאות באור מגוחך.

עם זאת, המחקר הזה התפרסם כאמור כבר ב-2013, ואנחנו נמצאים כבר ב-2015. מדוע לקח כל כך הרבה זמן לגבש המלצות, והאם הן בכלל יתקבלו? 

ממשרד הבריאות נמסרה לנו התגובה הזו כשניסינו לברר מה בדיוק ממליץ הדרג המקצועי בנוגע להמלצות הצריכה, ומתי בדיוק צפויה להתקבל או להידחות ההמלצה לשינוי הצריכה: “בהתאם לפירמידת המזון הישראלית, חלב הוא אחד האפשרויות הקיימות בקבוצות החלבונים, אשר מהם מומלץ לצרוך 2-3 מנות ביום (לאו דווקא מוצרי חלב)”.

“צריכת חלב ומוצריו מהווה חלק מהמלצות לתזונה נבונה של גופי הבריאות המובילים ברחבי העולם ובכלל זה משרד הבריאות הישראלי. חלב ומוצריו מהווים מקור טוב לחלבון, סידן ורכיבי תזונה נוספים.

“לגבי השינוי בהמלצה לצריכת מוצרי חלב, טרם גובשה מדיניות בנושא זה”.

טרם גובשה מדיניות אומר שגם אם נערכים דיונים בנושא – משרד הבריאות לא ממהר להוציא אותם החוצה. אולי כי במשרד חוששים מהלובי הגדול של מועצת החלב, שוודאי יטיל התנגדות כבדה על כל מהלך כזה. בשלב זה, אם כך, מוקדם לנסות לנחש אם באמת נראה שינוי בהמלצה הזו או לא.

כך או כך, מה שבאמת חשוב הוא העניין התודעתי. הרבה מאוד אנשים כבר לא לוקחים כמובן מאליו את המלצות משרד הבריאות השונות, ויודעים לזהות אם הם או הילדים שלהם רגישים לחלב ולשנות את התזונה שלהם בהתאם. כשמוסיפים לזה את הגידול הרב במספר הטבעונים בארץ, שמוציאים מוצרי חלב מהתפריט מסיבות מוסריות, יש סיכוי לא רע בכלל שצריכת החלב תרד בשנים הקרובות באופן משמעותי גם אם לא ישונו ההמלצות.

תמונה: Shutterstock

מנוי
הודע ל
guest

0 תגובות
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
Forgot your password?

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.

דילוג לתוכן