מחקר ממפה לראשונה את השימושים הכי מפוקפקים ב”רשת האפלה”

הרשת האפלה (Dark Net) היא הצד הפחות מוכר של הרשת: תעבורת מידע מוצפנת של אתרים לא מקוטלגים ולא ממופים, שבשביל לקבל גישה אליהם נדרש ידע טכני, וקשה מאוד לעקוב או לזהות את המשתמשים בהם. אתרי דארקנט כוללים מאגרים של תמונות פורנוגרפית ילדים, אתרי מסחר בסמים, “מרכזי פיקוד” של וירוסים ורוגלות ועוד.

פדופיליה, סמים וחיסולים: עולם הפשע האפל של ה-Darknets

דוקטור גארת’ אוון מאוניברסיטת Portsmouth ערך בחצי השנה האחרונה מחקר של רשתות דארק נט, שמטרתו היתה לנסות לשרטט מפה כללית של הרשת האפלה ואופי השימוש בה.

לצורך המחקר החוקר הקים שרתים שהתחברו לרשת ואפשרו להם לקטלג את האתרים ולנטר אחרי התנועה אליהם. לאחר שישה חודשים, בכנס ההאקרים Chaos Communications Congress, הוא חשף את המסקנות שלו מהמחקר.

שלא במפתיע, הרשת האפלה מלאה בעיקר באתרים בעלי אופי מפוקפק. האתרים ברשת הזו מאוד לא יציבים, ונוטים להיעלם במהירות. “רוב השירותים החשאיים שראינו נגלו לנו רק פעם אחת. הם בדרך כלל לא קיימים למשך הרבה זמן”, אמר אוון. 

40 השירותים הגדולים ביותר קשורים ל”רשתות בוטים” – מחשבים שנגועים בווירוסים וניתנים לשליטה מרחוק ללא ידיעת בעליהם. אוון סיפר שהשרתים שלו ראו הרבה מאוד מחשבים שמנסים לתקשר עם “מרכזי השליטה” של הווירוסים המותקנים עליהם, אם כי במקרים רבים מרכזי השליטה האמיתיים כבר לא היו פעילים בפועל. 

מבחינה כמותית, הקטגוריה הפופולרית ביותר שהתגלתה במחקר היא אתרים שמכרו סמים בלתי חוקיים או אתרי מכירות אחרים שסוחרים בסחורה אסורה. 

אבל ההפתעה האמיתית הגיעה בכל הקשור לתמונות של פורנוגרפיית ילדים. מספר האתרים שמציעים את התמונות האלה קטן מאוד – אך 75% מהתעבורה שנוטרה במהלך המחקר הלכה לאתרים האלה, מה שאומר שהם הפופולריים ביותר ברשת האפלה. “היינו המומים כשגילינו את ההיקפים האלה. ממש לא ציפינו לזה”, סיפר אוון. 

דרך Tor Project

עם זאת, אוון מבהיר שאי אפשר להסיק מסקנות חד משמעותיות בעקבות הממצא הזה. האופי החשאי של הרשת אפלה אומר שאי אפשר באמת לדעת מי גולש לאתרים האלה – האם אנשים אמיתיים או רובוטים שנועדו לסרוק את הרשת ולאתר תמונות כאלה כחלק ממבצעים של רשויות האכיפה. כמו כן, הוא מדגיש שהמחקר הזה מבוסס על בדיקה של חצי שנה בלבד, זמן קצר מאוד, שלא מייצג בהכרח את אופי השימוש בתקופות אחרות.

אוון גם מספר שלשירותים אנונימיים של דארקנט כמו Tor Network יש גם שימושים לגיטימיים וחשובים, כמו למשל לאפשר לפעילי זכויות אדם להתחבר לרשת החופשית ממדינות עויינות שחוסמות את החיבור ללא חשש שזהותם תחשף. 

דרך BBC | תמונה: Shutterstock

מנוי
הודע ל
guest

0 תגובות
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
Forgot your password?

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.

דילוג לתוכן