Uncategorized

מחקרים חדשים מספקים לכם סיבה מעניינת נוספת לאכול פחות בקר

מחקרים עדכניים מראים שחמישית מפליטות גזי החממה בעולם היא תוצר של גידול חיות משק – שהוא הסיבה העיקרית לאובדן בתי גידול ושטחים טבעיים, המקור העיקרי לזיהום מקורות מים ויש לו חלק משמעותי בהכחדת מינים.

לעומת זאת, מזון טבעוני או צמחוני מזיקים פחות: לדוגמה גידול ק”ג אחד של שעועית דורש 10 מטרים רבועים שלקרקע, ואילו לגידול ק”ג אחד של בשר בקר נדרשים 160 מטרים רבועים של קרקע!

חוקרים ממכון ויצמן פרסמו באחרונה מחקר שמשווה את ההשפעה הסביבתית של מקורות חלבון מן החי. החוקרים גילו שלבשר חזיר, עוף, ביצים ומוצרי חלב כמעט אותה ההשפעה על הסביבה.

החוקרים גילו שההשפעה השלילית של בשר בקר גדולה פי עשרה מזו של כל מקורות החלבון מן החי האחרים. המשמעות: גם אם אינכם רוצים להיות טבעונים או צמחונים אבל רוצים לפגוע פחות בסביבה – צמצמו את אכילת בשר הבקר.

למאמר המקורי לחצו כאן

פורסם במקור באתר זווית – סוכנות ידיעות למדע ולסביבה http://zavit.org.il 

בתמונה: בקר לייצור בשר. צילום: Petras-Gagilas, flickr

אודות הכותב

גל מור

גל מור

גל מור הוא מהמייסדים והעורך הראשי של BeMedia ו"חורים ברשת". גל הוא מאנשי התוכן הוותיקים והבולטים בתחום הדיגיטל. הוא היה כתב המחשבים הראשון של אתר ynet עורך ערוץ המחשבים ומנהל פיתוח התכנים באתר. בשנת 2016 ייסד את Bemedia, פלטפורמת מדיה באמצעות חוכמת ההמונים

תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה

הקליקו כאן כדי להוסיף תגובה