facebook_pixel
תוכן מקודם

בחנו את עצמכם – אילו מתכונים מתאימים לכם?

מטבח

כל מי שמכיר אותי יודע היטב שיש לי יחס אמביוולנטי כלפי מתכונים. אני מאוד אוהב להתנסות במטבח, אני אוהב גם לטעות וללמוד ולנסות שוב ושוב עד שיוצא לי בדיוק מה שאני רוצה. ואולי זה קצת ילדותי, אבל לפעמים אני גם אוהב להרגיש שאני יודע קצת יותר טוב ושאם אחליף את הרכיב שמצוין במתכון במשהו בריא יותר או לטעמי יותר, זה באמת יצא יותר מוצלח או לפחות לא ייהרס לגמרי.

מלבד העניין הזה, יש משהו במתכונים מורכבים ומסובכים שנמשכים על פני יום שלם ותתפלאו, אפילו על פני יומיים, שקצת מרתיעים מראש או שמאלצים להיות מאוד מחויבים לתהליך. אני די מעריץ אנשים שיש להם את הנכונות והאנרגיות לצלול ראש להכנת מתכון שכזה וזו ללא ספק יכולה להיות חוויה נפלאה ומתגמלת עם תוצאות נהדרות אבל אני באופן אישי, גם אם אני צולל מדי פעם להכנת מתכון מסובך, חובב במיוחד את מתכוני ה"בעשר דקות".

כותרות אהובות עליי במיוחד של מתכונים הן: "ארוחת גורמה משלושה מרכיבים!", "עוגת שכבות בחמש דקות!", "פשטידה עשירה קלה וזריזה!", "תבשיל מדהים בארבעה שלבים!". מעבר לזה שהכותרות האלה מפתות אותי ברמה הכי בסיסית של הסקרנות ואני באמת משתוקק לדעת איך מישהו בכלל יכול להצליח להכין עוגת שכבות בשלוש דקות, הן מפתות אותי כי אני אוהב לייעל את הזמן שלי ולבדוק אם אני באמת יכול להכין אוכל טוב במינימום זמן ומאמץ. גם אם אני צריך "לרמות" ולשנות כמה דברים בדרך.

עם זאת, חשוב לי לציין שגם לי יש גבולות מסוימים. כשאני בוחר מתכונים קלים *מדי*, אני הופך קצת סקפטי וחשדן ונוטה לבדוק לעומק את המרכיבים והתהליך. בואו רק נגיד שמתכונים במיקרוגל לא עוברים אצלי ואם הכותרת הבטיחה ארוחה עם שלושה מרכיבים בלבד, והמרכיבים הם קמח לבן חמאה וסוכר, אני אמתח שם את הקו האדום. אם אראה שיש מקום להחליף מרכיב או שניים כדי שיהיו יותר בריאים ומזינים אני בהחלט לא אפסול על הסף, אבל כמובן שלא כל מתכון מאפשר זאת. לפיכך, לפני שבכלל מתחילים לנבור בערימות המתכונים האין סופית שיש לגוגל ולספריית ספרי הבישול שלכם בבית להציע, חשוב לדעתי שתהיה אג'נדה אישית כלשהי.

איזושהי הכוונה, נטייה, תכנון ראשוני או העדפה. זה ללא ספק כיף לצלול אל תוך עולם גדוש של מתכונים שונים ומשונים, לצאת מאזור הנוחות ולהתנסות בלא מוכר והפראי, אבל זה כבר יקרה בלי שתרצו ברגע שתתחילו לנבור. כדי לא ללכת לאיבוד באופן טוטאלי ולהתבלבל כליל, תחשבו מראש מה הם הקווים האדומים שלכם, מה אתם מעדיפים ואוהבים ומה בריא נעים לכם ולמשפחתכם לאכול.

בשורה התחתונה, מי שאוהב את המטבח ואוהב לבשל, כנראה כבר יודע לא רע מה התחום שלו ומהם הגבולות. מתי אפשר לחרוג קצת ולהתפנק ברכיבים שלא אוכלים בדרך כלל ומתי מקפידים על התזונה. אילו מתכונים זריזים אפשר להכין בלי לשלם "מחיר" ובאילו מתכונים שווה להשקיע. מי שמתחיל את דרכו בעולם הבישול, צריך לגבש את האג'נדה שלו מהיסוד ולהבין את היחס בין מה שמזין וטעים לכמות הזמן וההשקעה, אבל גם זה מסע מרתק ונפלא בפני עצמו.

תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה

הקליקו כאן כדי להוסיף תגובה

אודות הכותב

דודי שרון

דודי שרון

דודי שרון - אסטרטג ומקדם אתרים. בין היתר אבא ל-30 חתולים :)

Your reaction

חביב
עצוב
מצחיק
OMG
WTF
וואו

תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה

הקליקו כאן כדי להוסיף תגובה

-->